انواع آمپلی فایر، کاربرد و مشخصه‌های آن مونو استریو کلاس D

توسط
آمپلی فایر چیست و چه کاربردی دارد؟ در این مطلب به بررسی کامل مشخصه های مهم آمپلی فایرهای STK، کلاس D، مدل AB و.. بررسی مفاهیم امپدانس، قدرت واقعی RMS، میزان حساسیت دسی بل جهت خرید بهترین آمپلی فایر خانگی و ماشین ساخت سیستم صوتی خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید...

آمپلی فایر تقویت صوتی چیست؟

دستگاه تقویت صوت که اصطلاحا آن را به زبان انگلیسی آمپلی فایر Amplifier می‌نامند، یک ابزار متشکل از قطعات الکترونیکی است که می‌تواند صدا را دریافت و تقویت کرده و به صورت شفاف و قوی‌تر به کاربر ارائه دهد. این دسته از لوازم الکترونیکی دارای تنوع بسیار بالایی هستند و متشکل از شاخه‌ها و زیرشاخه‌های گوناگونی می باشند.

در واقع ما می توانیم به آمپلی فایرهای جعبه دار آماده اشاره کنیم یا به انواع ماژول آمپلی فایر یا کیت آمپلی فایر ماژولار مونتاژ شده یا مونتاژ نشده. همچنین برخی از این ماژول های آمپلی فایر دارای ولتاژ و جریان برق مستقیم DC ( باتری ماشین یا آداپتور ) یا متناوب AC ( ترانس ) هستند. ضمن آن که آمپلی فایرها می توانند با آی سی یا چیپ IC کلاس های گوناگون کاری مانند مدل AB، یا کلاس D، یا ماژول آمپلی فایر STK ساخته شده باشند یا از ترانزیستورها برای تقویت صدا در آن ها استفاده شده باشد. برخی از این بردهای آمپلیفایر دارای ولوم تنظیم صدا، باس و تریبل و یا محافظ اتصال کوتاه بوده و برخی این ویژگی ها را ندارند.

همان‌گونه که اشاره شد این وسیله می تواند سیگنال‌های ضعیف صوتی را تقویت کند. اندازه‌ی تقویت صوتی این دستگاه‌ها با یکدیگر متفاوت است و معمولا برای مشخص کردن میزان صدای تقویت شده آن ها و دسته بندی آن‌ها از مشخصه‌ی توان یا وات که با W نشان داده می شود بهره برده می شود. این دستگاه می‌تواند کاربردهای گوناگون داشته باشد و در توان‌های متفاوتی ارائه شود، ممکن است جهت ساخت سیستم صوتی خانگی به کار برده شود یا برای ساخت سیستم صوتی ماشین و یا اسپیکر و در نهایت به عنوان آمپلی فایر هیئت‌های مذهبی، مساجد، تکایا، شرکت‌ها، بیمارستان‌ها و مطب پزشکان و لابی هتل ها و...

ماژول امپلی فایر تک و دو کاناله، ساب ووفر

یک نکته دیگر که در دسته بندی آمپلی ها اهمیت دارد تعداد کانال های خروجی هر دستگاه است. در واقع این دستگاه ها می توانند دارای 1 کانال خروجی یعنی مونو یا دارای 2 کانال خروجی یعنی استریو یا دارای 3 کانال خروجی یعنی استریو + خروجی ساب ووفر جداگانه یا 4 کانال باشند. مواردی که دارای یک خروجی ساب ووفر جداگانه هستند در واقع کار را برای کاربر ساده کرده اند و کاربر تمامی فرکانس های خروجی صدا را به صورت تفکیک شده در اختیار خواهد داشت و دیگر نیاز به مدار فیلتر پایین گذر یا مدار فیلتر بالاگذر صدا نخواهد داشت. انواع آمپلی فایر و ماژول آمپلی فایر را می توانید از طریق وبسایت فروشگاهی چیستا خریداری کنید اما در ادامه به بررسی مشخصات مهم این دستگاه خواهیم پرداخت.

یک ماژول آمپلی فایر استریو با خروجی ساب ووفر

مشخصات آمپلی فایرها به صورت تخصصی

برای خرید انواع آمپلی فایر نیاز است که حتما به مشخصات آن ها توجه شود. البته شماری از دستگاه هایی که به صورت تجاری تولید می شوند نیز به صورت دقیق اطلاعات را ارائه نمی دهند که می توان با بهره گیری از دیتاشیت آی سی و قطعات ساخته شده آن ها را به دست آورد. ما در ادامه به صورت کوتاه به برخی از این مولفه های مهم خواهیم پرداخت تا با این مفاهیم آشنا شوید.

توان واقعی یا RMS آمپلی فایر چیست؟

حتما اصطلاح RMS یا توان واقعی به گوش شما خورده است، چرا که درگیر خرید آمپلی فایر یا ماژول آمپلی فایر بوده اید. برای شناخت این واژه باید گفت که RMS کوتاه شده اصطلاح Root Mean Square است که کم و بیش معنای جذر میانه مربعی را می دهد که در ریاضی نیز کاربرد دارد اما ما در این جستار با ریاضی کاری نداریم و قصد داریم ارتباط این واژه RMS را آمپلی فایر بررسی کنیم.

در واقع باید دانست که قدرت خروجی پیوسته‌ی آمپلی فایرها با معیار توان یا وات W اندازه گیری می شود، ولی توان راستین آمپلی فایر را با آر ام اس مشخص می کنند. در واقع هر چقدر میزان RMS دستگاه Amplifier بیشتر باید میزان شفافیت و قدرت خروجی صدا دستگاه بالاتر خواهد بود. البته این را باید در نظر داشت که قدرت واقعی RMS می تواند در ولتاژهای گوناگون متغییر باشد. بیشتر تولیدکنندگان ماژول آمپلی فایر یا دستگاه های دارای این تقویت صوتی قدرت حداکثری MAX را روی بسته بندی کالا درج می کنند که همان میزان اوج در نمودار سینوسی است. این قدرت در واقع میزان حداکثری توان دستگاه است به این معنا که در پخش یک موسیقی می تواند برای چند ثانیه یا یک لحظه اوج بلندی صدا را اجرا نماید و در درازمدت این امکان فراهم نیست.

مقاومت امپدانس و تطبیق امپدانس بلندگو

خروجی صدای تقویت شده از توسط آمپلی فایر با یک میزان امپدانس یا مقاومت که با علامت اهم شناخته می شود محاسبه و ارائه می شود. این الزامی است که خروجی انواع اسپیکر و بلندگو بسته به میزان امپدانس آمپلی فایر مورد نظر یکسان باشد. یعنی نیاز است به یک آمپلی فایر 4 اهم یک اسپیکر 4 اهمی متصل شود و اگر قرار است چند بلندگو به آن متصل شود حتما موضوع تطبیق امپدانس بلندگو در نظر گرفته شود و در صورت نیاز بلندگوها به صورت سری یا موازی بسته شوند تا با امپدانس خروجی آمپلی فایر یکسان شود. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه خواندن این مقاله درباره ی تطبیق امپدانس بلندگو را به شما توصیه می کنیم.

دسی بل یا حساسیت صدا در حجم صدا

واژه‌ی دسی بل decibels که با حروف db نشان داده می شود را می توان حساست معنا کرد. تراز صدا با میزان دسی بل شناخته می شود. باید داست که گوش انسان جاسازی گوناگونی از سطوح صدا را در فرایند غیرخطی دارد. یعنی هر میزان که قدرت صدا افزایش پیدا می کند گوش ما نیز حساسیت کم تری خواهد داشت. به زبان فنی تر دسی بل ها یک سنجش لگاریتمی از بلندی نسبی صدا هستند.

متفاوت بودن در حد 1 دسیبل کمترین میزان احساس شونده در حجم، میزان 3db میانه و نزدیک به 10 دسی بل درک کم و بیش 2 برابر شدن صدا را نشان می دهد. اگر قصد داشته باشیم به زبان ساده تر توضیح دهیم ( زبان غیرعلمی ) می توان گفت صدای پچ پچ 15 تا 25 دسی بل، نویز پس زمینه نزدیک به 35db، صدای معمول محیط پیرامون 40 تا 60، گفتگو کردن 60 تا 70، صدای ارکستر حداکثری 105، آستانه‌ی صدای دردناک 130db، صدای موتور جت 180 دسی بل و شلیک گلوله 140 تا 165 دسی بل است.

این نکته را نیز باید در نظر داشت که برای نمونه یک آمپلی فایر که دارای خروجی صدا با توان 100 وات در هر کانال است می تواند حجم صدایی 2 برابر نسبت به آمپلی فایر 10 وات را تولید کند. به این معنا که اگر قصد تولید حجم صدایی دو برابر 100 وات داشته باشیم نیاز به آمپلی فایر 1000 وات داریم و نه 200 وات.

برد آمپلی فایر ترانزیستوری نمونه

انواع آمپلی فایر بر پایه توان خروجی

این وسیله تقویت صوت دارای انواع گوناگونی است که می توان آن ها را با این گروه بندی تقسیم کرد: اولترا میکرو، آمپ میکرو، سیگنال ضعیف، آمپ قدرت، آمپ پر قدرت. در ادامه به صورت کوتاه درباره هر کدام از این گروه ها توضیح خواهیم داد. برای هدفون ها از گزینه سه و چهار معمولا استفاده می شود.

  1. آمپلی فایر اولترا میکرو: این گروه از تقویت صوت ها را Amp Ultra Micro می نامند و کارایی آن ها این است که بتوانند سیگنال های صدای بسیار بسیار ضعیف را تقویت کند. این صداها در حد چند نانو ولت می توانند باشند.
  2. آمپلی فایر میکرو: این گروه نیز گروه ویژه ی تقویت سیگنال های بسیار ضعیف است و Amp Micro نامیده می شوند. این سیگنال ها می تواند در اندازه ی چند میکرو ولت باشند.
  3. آمپ سیگنال ضعیف: این گروه جهت سیگنال های بزرگتر از میکرو ولت و کوچکتر از سیگنال های ضعیف کاربرد دارند و می توانند شامل چند میلی ولت باشند.
  4. Amp قدرت: از این گروه برای تقویت سیگنال های میانه ( متوسط ) بهره بدره می شود که می تواند شامل چند ولت یا شاید کمی کمتر نیز باشد.
  5. Amp قدرت: توانایی اتقویق صوتی سیگنال های بالاتر از میزان میانه را دارند و گاه به کوچکی چند ولت نیز می توانند برسند.

خرید بهترین آمپلی فایر خانگی و ماشین

انتخاب و بررسی و خرید بهترین آمپلی فایر خانگی یا آمپلی فایر ماشین یا حتی آمپلی فایر ساب ووفر به شدت به مشخصه هایی که در بالا ذکر کردیم ارتباط دارد. قدرت و توان اسپیکر مورد نظر، استریو بودن یعنی آمپلی فایر دوکاناله یا یک کانال مونو بودن یا امپدانس خروجی و میزان دسی بل همگی به انتخاب آمپلی فایر مناسب بستگی دارد. اگر قرار است که خریدار وارد مسائل مربوط به لحیم کاری و نصب و .. نشود می تواند از آمپلی فایرهای جعبه دار استفاده کند که همه چیز آماده است و تنها کافی است با یک سیم بلندگو 2*0.5 یا سیم بلندگو 2*2 خروجی آمپلی فایر را به انواع اسپیکر و بلندگو متصل کرد. اما اگر قصد ساخت سیستم صوتی ( ماشین یا خانگی ) را داشته باشید نیاز است مشخص کنید آیا تفکیک صدا نیاز است یا خیر؟

یعنی آیا مثلا یک ماژول آمپلی فایر دو کانال استریو 200 وات و دو عدد اسپیکر 8 اینج میدرنج کافی است یا نیاز است که یک ماژول آمپلی فایر مونو 60 وات جداگانه و یک اسپیکر ساب ووفر 6 اینچ و مدار فیلتر پایین گذر نیز برای صدای بم و جداگانه تهیه شود؟ میزان توان خروجی در نظر گرفته شده برای چه فضایی در نظر گرفته شده است؟ همگی این موارد باید در نظر گرفته شود تا بهترین گزینه خرید انتخاب شود.

محصولات مرتبط
648,000 تومان
(65)

برد آمپلی فایر کلاس D ولوم دار 200 وات 3 کانال

کیت آمپلی فایر XH-M139 مونتاژ شده با قطعات کلاس D، دارای 3 کانال 2.1 خروجی صدای حداکثری ساب ووفر 100 وات + 2 کانال خروجی صدای استریو 50 وات، چیپ تقویت صوتی TPA3116D2 و چیپ درایور NE5532. دارای 3 عدد ولوم تنظیم صدا حجم، باس و تریبل و لوازم جانبی مورد نیاز، فرکانس گسترده صدا 14 تا 100 کیلوهرتز، ولتاژ ورودی 12 تا 24 ولت DC، نسبت سیگنال به نویز 100db

  • ماژول آمپلی فایر 3 کانال کلاس D دارای خروجی ساب ووفر
  • خروجی ساب ووفر 100 وات + 2 خروجی 50 وات استریو
  • دارای 3 ولوم تنظیم صدا، تنظیم میزان صدا، کانال راست، چپ و باس
  • ولتاژ تغذیه 12 تا 24 ولت DC ( در حالت بهینه 24 ولت 10 آمپر )
  • ساخته شده با آی سی IC تقویت صوتی 16 پایه
139,000 تومان
(21)

برد آمپلی فایر تک کانال 60 وات 8 تا 24 ولت

کیت آمپلی فایر تقویت کننده صوتی با 60 وات قدرت خروجی صدا به صورت تک کانال مونو، امپدانس خروجی بلندگو 4 تا 8 اهم، ولتاژ ورودی از 8 تا 24 ولت DC مستقیم، وزن 12 گرم، ابعاد 45*35*19 میلی متر، دارای ال ای دی SMD نمایشگر وضعیت، توانایی حذف و کاهش نویز به صورت کامل و ارائه صدا با کیفیت و شفافیت بالا، آی سی به کار رفته TPA3118، محافظ MUTE اتصال کوتاه

599,000 تومان
(13)

برد آمپلی فایر 200W استریو XH-M510 کلاس D

کیت آمپلی فایر 200 وات استریو شامل 2 کانال خروجی 100W +100W، فرکانس 18-100KHz،  ولتاژ ورودی کارکرد از 14 ولت DC تا 34 ولت DC، ساخته شده با تراشه و چیپ قدرتمند تقویت صوتی کلاس D مدل TDA7498 قابل اتصال به بلندگو اسپیکرهای با امپدانس 4 تا 8 اهم، دارای ولوم تنظیم صدا، ورودی RCA صدا، هیت سینک خنک کننده، ترمینال‌های ورودی و خروجی، بهینگی 90%، محافظ اتصال کوتاه و دما

6,980 تومان
(4)

سیم بلندگو و برق دوبل نیم 2x0.5mm

سیم دو رشته، سیم دو در 0.5 میلی‌متری شیشه‌ای با ضخامت 2*0/5، مخصوص استفاده به عنوان کابل بلندگو و اسپیکر در انواع دستگاه‌ها، به ویژه دستگاه‌های صوتی و اتصال انواع ضبط خانگی، اسپیکر، پخش ماشین، سیستم صوتی و آمپلیفایر، با روکش PVC از نوع شیشه‌ای شفاف و ضخامت 0/5 آلیاژ و ترکیب مس‌وار

انتخاب طول سیم اسپیکر متری

لطفا پیش از خرید، متراژ موردنظر را در بخش تعداد وارد کنید. هر 1 عدد برابر با 1 متر است.

10,950 تومان

سیم 2 در 0.75mm قرمز و مشکی افشان، مناسب استفاده به عنوان سیم برق و سیم اسپیکر یا کابل بلندگو 2*0.75 دوبل دو رشته با روکش پلاستیکی عایق مات سیاه و قرمز، ضخامت سیم 0.75 میلی‌متر، جنس سیم مرغوب ترکیب مس، مناسب انتقال جریان برق، اتصال خروجی صدای بلندگو انواع سیستم‌های صوتی ضبط

  • سیم 2 در 0.75 میلی‌متری قرمز و مشکی
  • مناسب سیستم صوتی و انتقال جریان برق
  • 2 رشته سیم شامل 1 رشته مشکی و 1 رشته قرمز

گزینش متراژ مورد نیاز

توجه داشته باشید که شما می‌توانید متراژ سیم یک تکه مورد نظرتان را از بخش تعداد انتخاب کنید. هر 1 عدد برابر با 1 متر سیم است.

199,000 تومان
(39)

ماژول آمپلی‌فایر چهار باند 4*40W استریو 12 ولت

برد آمپلی‌فایر160 وات 4 باند 12V تا 16V دارای ورودی استریو و 4 عدد تقویت صوتی و خروجی 40 وات جداگانه برای 4 بلندگو سمت راست و چپ- ولتاژ ورودی 12 ولت تا 16V DC مستقیم 4 تا 7 آمپر- ساخته شده با آی سی تراشه پیشرفته TDA7388- پاسخ فرکانس 10HZ تا 20 KHz - هارمونیک THD: 2Ω = 10% 4Ω = 1% -فناوری جدید TDA کلاس، ورودی ولتاژ و 4 عدد خروجی بلندگوها به صورت ترمینال

آمپلی 4 کانال ترمینال

نوشته‌های مرتبط
6 نظر
  • حم******

    حم****** 1402-01-27 پاسخ

    سلام رو آمپلی مونو میشه باند یا میدرنج بست؟
    • کا************ ** 3

      کا************ ** 3 1402-04-20 پاسخ

      بله می تونید یک باند میدرنج ببندید. تقریبا خیلی از اسپیکرهای موجود در بازار مونو هستند و یک سری صداهای مربوط به یکی از کانال ها را از دست می دهند
  • سع******

    سع****** 1401-02-08 پاسخ

    منظور از آمپ 5600ssچیست؟
  • کم******

    کم****** 1399-06-22 پاسخ

    کیت بلوتوث دار روی سینما خانگی نصب کردم. صدا اوکی است اما بعد از چند دقیقه پیغام نه باتری میدهد و خاموش میشود. دوباره باید دستگاه روشن خاموش کنیم تا درست شود برای چند دقیقه.
    ممنون میشم بگید ایراد کارم کجاست.
    ۱۰ تا نمایندگی بردم چون درآمدی نداره قبول نکردند. سپاس
    • پش************** ****نی

      پش************** ****نی 1399-06-25 پاسخ

      لطفا بفرمایید کیت بلوتوث که مد نظر دارید چه مدلی است؟ اگر منظور شما برد فلش خور است که ماژول های MP3 پلیر فاقد باتری هستند. شاید منظور شما دانگل بلوتوث صدا باشد که این گروه از دانگل ها در صورتی که باتری داشته باشند پس از حدود دو سال نیازمند تعویض باتری هستند
  • مح****** ********سي

    مح****** ********سي 1398-10-28 پاسخ

    با سلام
    من یه رسیور یاماها RX-V385 خریدم که5.1 کاناله هست.پشت دستگاه جای نصب اسپیکرها زده امپدانس Min. 6 Ω.
    مشخصات آمپلی فایر:
    Rated Output Power (20Hz-20kHz, 2ch driven) 70 W (8 ohms, 0.09% THD)
    Maximum Effective Output Power (1kHz, 1ch driven) (JEITA) 145 W (6 ohms, 10% THD)
    Dynamic Power / Ch. (Front L/R, 8/6/4/2 ohms) 110 / 130 / 160 / 180 W
    من یه هوم تیاتر سونی داشتم اونم 5.1 کاناله قدیمی که باند هاش همگی یک عدد بلندگو داره و امپدانسش زده Rated 3 ohm ولی با اهم متر عدد 4.8 نشون میده. با توجه به مشخصات بالا (خط آخر) آیا میشه باند های خودمو بهش وصل کنم؟مشکلی پیش نمیاد؟
    مشخصات باندها بشرح زیر:
    Speaker Front L/R: 65 mm dia., bass reflex, magnetically shielded, cone type
    Surround L/R: 65 mm dia., bass reflex, magnetically shielded, cone type
    Center: 65 mm dia., bass reflex, magnetically shielded, cone type
    Subwoofer: 160 mm dia., bass reflex, cone type
    دوتا باند دیگه دارم Technic 3 way SB-CD800 که یه توییتر یک میدرنج و یک ووفر داره با یک کیت که فکر کنم همون Crossover هستش. با اهم متر عدد 6.9 اهم رو نشون میده. حالا سوالات من:
    1- میشه باند های تکنیک رو برای Front بص.رت مستقیم استفاده کنم؟
    2- پشت رسیور برای ساب ووفر یک جک گذاشته شده و توی منوال نوشته ساب اکتیو باید وصل بشه. نمیشه ساب پسیو بهش وصل کرد؟
    3- البته چون ساب من 3 اهمه(4.8 اهم با اهمتر) باید با یکی دیگه سری کنم تا حداقل 6 اهم بشه.امکان داره یکی از باند های ساراند رو باهاش سری کنم؟یا باید دوتا بلند گو شبیه هم باشند برای سری کردن؟اگر بجای ساب رسیور نمیشه وصل کنم آیا میشه بجای Center گذاشتش؟
    4- میشه باندهای Front سونی که دارم را با باندهای Surround که بلندگوهاش شبیه هم هستن سری کنم و برای Surround یاماها استفاده کنم؟
    5- آخرین سوال آیا حتما باید باندها بصورت 5.1,3.1,2.1 کاناله وصل باشه یا میشه فقط Front رو وصل کرد؟ به دستگاه آسیب میرسه اگه فقط فرانت وصل باشه؟
    ممنون می شم پاسخ سوالاتم رو بدین اگر امکان داره بهم ایمیل زده بشه که عالیه(mabbasikh@yahoo.com ).
    سپاس
ارسال نظر
پاسخ دهید

فهرست

تنظیمات

یک حساب کاربری رایگان برای استفاده از لیست علاقه مندی ها ایجاد کنید.

ورود/نام‌نویسی