مدار فیلتر پایین گذر ساب ووفر حرفه ای
مدار فیلتر پایین گذر چیستا مخصوص سیستم صوتی
ماژول مونتاژ شده فیلتر پایین گذر برای ساب ووفر سیستم صوتی ماشین و سیستم صوتی خانگی حرفه ای Subwoofer low pass filter، طراحی و ساخت حرفهای با بهرهگیری از IC جهت ارائه بالاترین میزان کیفیت فیلتر صدا، ولتاژ ورودی 12 ولت DC، دارندهی پتانسیومتر جهت تنظیم فرکانس قطع صدای خروجی فیلتر شده، حذف سراسری صدای زیر فرکانس بالا و گذر دادن صدا با فرکانس 20Hz تا 200 هرتز
- برد و مدار فیلتر پایین گذر صدا و ساب ووفر
- طراحی حرفهای و تولید شده با استفاده از IC
- ولتاژ ورودی 12 ولت DC مستقیم
- دارای ولوم تنظیم میزان فرکانس و فیلتر
پیشنهاد: باتوجه به کاهش گین صدا در زمان فیلتر شدن، برای دسترسی به یک سیستم صوتی حرفهای پیشنهاد میشود یک عدد برد تون کنترل و پری هد نیز همراه با این محصول خریداری شود تا گین صدای فیلتر شده به بالاترین حد ممکن برسد. این محصول از پایین همین صفحه در دسترس است.
فیلتر پایین گذر ساب ووفر سیستم صوتی چیست؟
همان گونه که از نام و عنوان این ماژول مشخص است این ماژول امکان فیلتر کردن صدا را به کاربر می دهد. در واقع کاربر میتواند با بهره گیری از این مدار صوتی صدای خروجی از طرف پلیر و پخش کننده صوتی MP3 را دریافت کرده و تنها اجازه عبور بخشی از فرکانس های صدا را بدهد. چرا که می دانیم صدا در بازههای گوناگون فرکانسی پخش می شود. در نتیجه برای نمونه برای ساخت ساب ووفر سیستم صوتی ماشین یا سیستم صوتی خانگی، اسپیکر یا آمپلی فایر خانگی نیاز است که بر سر راه آمپلی فایر ساب ووفر یک عدد فیلتر پایین گذر در نظر گرفته شود.
این فیلتر می تواند صداهایی که دارای فرکانس بالا هستند را فیلتر یا حذف کرده و تنها اجازه عبور صداهای با فرکانس پایین یا همان صدای بم یا بیس را بدهد. این را باید در نظر داشت که اسپیکرهایی که در واقع ساب هستند تنها برای پخش صدای باس یا بیس در نظر گرفته شده اند و در صورتی که صدای زیر یا نازک از آن ها در درازمدت پخش شود به اسپیکر مورد نظر آسیب وارد خواهد شد. در صورتی که کاربر قصد ساخت سیستم صوتی حرفه ای با تفکیک صدا را داشته باشد نیاز است که ساب ووفر را جداگانه بسازد و یک بخش مهم ساخت ساب ووفر فیلتر مدار پایین گذر حرفه ای چیستا است که کاملا نیاز یک سیستم حرفه ای را تامین می کند.
آیا با همگی سیستم صوتی و آمپلی فایرها سازگاری دارد؟
در واقع باید گفت که تمامی آمپلی فایرها و سیستم های صوتی چه سیستم صوتی خانگی و چه سیستم صوتی ماشین و خودرو با این مدار سازگاری دارند. این مدار صوتی یک ماژول حرفه ای است که بر سر راه خروجی صدای پلیر ( می تواند برد فلش خور ، MP3 پلیر ، موزیک پلیر USB خور ، کابل AUX گوشی موبایل و تبلت یا کارت صدای کامپیوتر باشد ) و ورودی صدای آمپلی فایر تقویت کننده صوتی قرار می گیرد. به این معنا که پخش کننده صدا و موسیقی تمامی فرکانس های صدا را پخش می کند اما برای ساخت ساب ووفر ما نیازی به صداهای فرکانس بالا نداریم پس از این فیلتر استفاده می کنیم تا بتوانیم تنها صداهای فرکانس پایین را به آمپلی فایر جهت تقویت صدا و انتقال آن به ترمینال بلندگو و سپس بلندگوها ، منتقل کنیم. با این فیلتر پایین گذر می توان صدای زیر را حذف و تنها به صدای بم اجازه عبور داد.
فیلتر پایین گذر برای سیستم صوتی استریو خودرو و اسپیکر خانگی
شماری از کاربران در این زمینه پرسیده بودند که چرا ورودی و خروجی ماژول فیلتر پایین گذر چیستا به صورت مونو طراحی شده است؟ پاسخ این است که صداهایی که دارای فرکانس پایین هستند معمولا در کانال های سمت راست و چپ سیستم های استیرو مشترک و یکسان هستند و تفاوتی با یکدیگر ندارند. گوش انسان توانایی تفکیک قائل شدن میان کانال سمت راست و چپ استریو را ندارد. به مین خاطر است که نیازی استریو بودن این ماژول وجود ندارد و یک ورودی صدای تک کانال مونو و یک خروجی صدای تک کانال مونو برای این منظور کافی است. اما اگر سیستم صوتی شما دو کانال و استریو است و شما قصد دارید از دو ساب ووفر و دو بلندگو ساب ووفر برای سیستم خود استفاده کنید کافی است که تنها کانال سمت چپ L صدای خروجی از پلیر و پخش کندنه چند رسانه ای خود را به مدار فیلتر پایین گذر چیستا بدهید و از خروجی به هر دو کانال آمپلی فایر استریو خود صدای فیلتر شده را وارد نمایید.
آموزش نصب و راه اندازی و استفاده از فیلتر ساب چیستا
پیش از ساخت ساب ووفر برای راه اندازی نیاز به شماری از اقلام است. به صورت کلی بری ساخت ساب ووفر سیستم صوتی به صورت جداگانه نیاز است که یک یا دو یا... اسپیکر ساب ووفر مخصوص تهیه شود. برای نمونه اسپیکر ساب ووفر 6 اینچ یا 8 اینچ یا 12 اینچ و ... همچنین بسته به تعداد اسپیکرها و توان خروجی آنها و البته تطبیق امپدانس بلندگوها نیاز به یک آمپلی فایر مونو یا استریو هست. معمولا برای سیستم های صوتی خودرو از یک آمپلی فایر مونو با یک خروجی و یک بلندگو ساب استفاده می شود. اما اگر نیاز باشد می توان از آمپلی فایر استریو نیز استفاده کرده مثلا از دو اسپیکر ساب بهره برد. در هر صورت قدرت آمپلی فایر باید با قدرت ساب ها همخوانی داشته باشد. با فرض این که کاربران با این موارد آشنایی دارند به شیوه ی استفاده از این ماژول خواهیم پرداخت.
- نصب توسط متخصص: پیش از اقدام به نصب و راه اندازی باید اکیدا توجه داشته باشید که در صورت عدم آشنایی حتما نصب و راه اندازی را توسط متخصص الکترونیک، تعمیرکار صوتی و تصویری دارای پروانه و مجوز معتبر انجام دهید چرا که در صورت آسیب به کالا و نصب توسط افراد ناآشنا و غیرمتخصص بدون پروانه مجاز، کالا شامل گارانتی نخواهد بود.
- ولتاژ تغذیه: ولتاژ ورودی منبع تغذیه این ماژول 12 ولت DC مستقیم است. این به این معنا است که با استفاده از یک فیش مادگی آداپتور سیم دار یا یک تکه سیم دو رشته و یک فیش مادگی آداپتور سرسیم می توان برای آن یک ورودی منبع تغذیه ایجاد کرد. کافی است سیم های منفی و مثبت فیش آداپتور را با دقت به قطب + و - به ترمینال موجود روی ماژول وارد و پیچ و محکم کرد. این برق 12 ولت می تواند با استفاده از یک آداپتور 12 ولت 1 آمپر یا 12 ولت 2 آمپر در خانه تامین شود یا از طریق برق 12 ولت باتری ماشین. تنها نکته این است که در صورتی که قرار است از برق خودرو استفاده شود به دلیل نوسانات برق ماشین بهتر است یک عدد ماژول کاهنده ولتاژ نیز همزمان خریداری شود و بر سر راه برق ورودی مدار فیلتر پایین قرار گیرد تا ولتاژ ورودی هیچگاه از 12 بالاتر یا پایین تر نرود.
- ورودی صدای ماژول: خروجی صدای پلیر و پخش کننده موسیقی را به ورودی صدای مدار پایین گذر بدهید. دقت کنید که ورودی صدای مدار به صورت یک ترمینال است که یک سوی آن قطب منفی GND و سوی دیگر آن قطب مثبت است. در صورتی که خروجی صدای پلیر شما استریو 3 سیم است تنها سیم کانال سمت چپ L را به ورودی مثبت + ترمینال وارد کنید و سیم وسط مشترک یعنی GND را به قطب منفی ترمینال وارد نمایید. ( پلیرهایی مانند برد فلش خور USB دارای خروجی استریو به صورت سه سیم هستند اما شما می توانید با استفاه از یک فیش AUX مادگی نیز برای ماژول ورودی ایجاد کنید ).
- استفاده از سیمهای شیلددار: لطفا توجه داشته باشید که برای دریافت بهترین کیفیت تنها از سیمهای شیلد دار استفاده نمایید. در نتیجه سیمهای ورودی و خروجی صدای ماژول را از دسته سیمهای شیلد دار انتخاب کنید. سیم شیلد دار 2 رشته یا سیم شیلد دار 3 رشته و... با بهره گیری از یک قطعه سیم شیلد دار خروجی صدای را از ماژول فیلتر مدار پایین Low Pass به ورودی صدای آمپلی فایر خود دهید.
- عدم اتصال: کیت الکترونیکی را در جایی از باکس ساب خود قرار دهید که به هیچ روی امکان اتصال کوتاه و .. وجود نداشته باشد. در واقع کیت باید از سطح باکس فاصله داشته باشد.
- تنظیم فرکانس صدای خروجی: با بهره گیری از پتانسیومتر موجود روی مدار طراحی شده می توانید فرکانس مورد نظر را تغییر دهید. در واقع این ماژول امکان تغییر فرکانس صدای بم یا فرکانس پایین را نیز دارد.
مشخصات
- شدت جریان (آمپر)
- 1A
- فرکانس
- 20Hz تا 200Hz
- برند سازنده
- CHISTA
- تعداد کانال صدا
- مونو - 1 کانال
- ولتاژ ورودی
- 12V DC
- جعبه
- ندارد
- آمپلی فایر
- ندارد
- درگاه (پورت) ورودی
- ترمینال
- درگاه (پورت) خروجی
- ترمینال
- منبع تغذیه
- آداپتور + باتری DC
- ژرفا- ارتفاع (سانتیمتر)
- 2.2cm
- پهنا (ضخامت)
- 3.7cm
- بلندی (سانتیمتر)
- 3.8cm
نظر دهید